Gulerodssalat med kardemomme, mandler og rosiner
juli12.jpg

Ingredienser:

1/2 kg gulerødder
25 g mandler
25 g rosiner

Dressing:
3 kardemommekapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
Saft fra en halv citron
1 tsk olie, fx rapsolie, olivenolie eller sesamolie
1 knsp salt
Friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

  1. Skræl gulerødderne. Nar skrællen er kasseret, så skræl videre, så guleroden bliver skåret i lange tynde strimler.
  2. Rist mandler på pande eller i ovn. De skal blot blive brune og varme. Flæk mandlerne, når de er kølet af.
  3. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og knus dem i en morter.
  4. Bland dressingen og hæld den over gulerodsstrimlerne.
  5. Vend salaten med rosiner og mandler.
  6. Smag salaten til med salt og friskkværnet peber.>

 

Del på Facebook